onsdag 23 april 2014

Uterummet har fått tre byggdagar

Skärtorsdagen var byggdag 1 för uterummet. Virke inhandlades, byggställning hyrdes, bjälklaget på plats. Snickarhjälp av pappa och farbror.
Det var lite kallt om händerna för vädret var inte det bästa.

Rivning av fasad. Härligt att hitta den vita ursprungsfasaden under.

Bärlina på gång. Tage o Svante hjälper till

Bjälklag på gång





Långfredagen. Pappa kom tillbaka och efter lunch hjälpte även alla barnen till. Regnet gjorde att vi inte njöt utomhus men det var bara att kämpa på. Fick upp ny panel på gavelspetsen.
Simon skruvar panel som jag sågade till




Påskafton. Strålande sol. Fick börja med att skrapa vindskivorna och därefter målade jag vindskivor och panelen. Vi har bestämt oss för en vit färg som är helmatt från Demidekk. Fick en känsla i solen att den lyste lite väl skarp men har nu bestämt oss för att den blir bra. Vi vet från ett hus i Slättaskogen att den vita färgen ser vit ut även mot snö, vilket vi tycker är viktigt.

När vi packade ihop verktygslådan efter tre dagar är bjälklaget färdigt, stolpar och takstolar på plats. Dessutom fick de plasttaket på plats. Vi har köpt kanalplast 16 mm comforft från Skånska byggvaror. Lite pyssligt att få på plats men de lyckades. (trots vingliga stegar, gungig byggställning och högt...).


Vitmålad gavelspets.  Takstolar på gång. 

Det var mkt sågning av metallisterna till taket

Kanalplast på gång. Pyssligt, knöligt och HÖGT.

Ca 18 kvm blir det, 3x6 m

Nästa jobbdag blir 3 maj och då ska glasen ha levererats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar