torsdag 27 mars 2014

Dränering

Att göra om dränering och isolera källaren utifrån gör att trädgården blir förstörd! Finns inga andra ord. Trappor monterades ned, så nu blev det svårt att släppa ut Charlie för kvällskissen. Baksidan har en altandörr från TV-rummet och en trappa ned från uterummet. Dessutom satte vi in en ny altandörr så ytterligare en trappa är behovet när vi återställer.

För att kunna gräva under uterummet var första tanken att handgräva för att vi senare skulle renovera uterummet. När vi kröp under så insåg vi hur dåligt skick uterummet var så vi tog belsut att riva den. Fick hjälp av grannen med motorsåg. Nu blev det ännu ett återställningsprojekt.

Jag tog hjälp av grävkillarna så de fick gjuta plintar till trappor och till nya uterummet. De flyttade L-stöd som breddade nedgången till vår groventré. De fick även gräva ur matjord, lägga markduk och grus för den nya entrén. Det gäller att passa på när maskinerna ändå är på gården. De lämnade även kvar en stor hög med grus som vi nu kan använda i alla våra projekt.

En oljetank från 1957...den är nu på tippen



Här fannsen gräsmatta tidigare

Groventrén. L-stöden flyttades vid återställningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar